Події

"Нафтогаз України" спростовує інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про заборгованість перед держбюджетом

НАК "Нафтогаз України" спростовує інформацію, що з'явилася в ЗМІ, про заборгованість перед державним бюджетом України, повідомила прес-служба компанії у вівторок.

"Нафтогаз України" заявляє, що всі податки та збори до державного бюджету України сплачуються компанією своєчасно та у повному обсязі. Більше того, станом на 1 вересня 2013 року компанією сформовано переплату за податковими та іншими обов'язковими платежами у розмірі понад 1,1 млрд грн", - йдеться в прес-релізі держхолдингу.

За даними прес-служби, станом на 1 вересня 2013 року до державного бюджету "Нафтогаз" перерахував понад 9 млрд грн (106%) податків і зборів (обов'язкових платежів), із них близько 1,6 млрд грн зараховано з переплат, що виникли станом на 1 січня 2013 року.

При цьому податкові платежі здійснюються незважаючи на те, що "Нафтогаз України" не отримав коштів на покриття касового дефіциту в сумі понад 10,6 млрд грн, передбачених розпорядженням Кабінету Міністрів № 618-р від 17 липня 2013 року.

"У зв'язку з вищезазначеним "Нафтогаз України" вважає, що необ'єктивне висвітлення інформації про компанію є неприпустимим, має упереджений характер та дискредитує її репутацію. "Нафтогаз України" звертається до засобів масової інформації з проханням зважено та професійно підходити до підготовки інформаційних матеріалів, адже вони можуть негативно вплинути на імідж та діяльність компанії в Україні й світі", - наголошується в прес-релізі.

НАК "Нафтогаз України" об'єднує найбільші нафтогазовидобувні підприємства країни. Є монополістом із транзиту та зберігання природного газу в підземних сховищах, а також із транспортування нафти трубопровідним транспортом територією України.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ