Події

Артемівський суд засудив голову Донецької обласної організації "Батьківщини" за зловживання

Артемівський міськрайонний суд Донецької області визнав винним в. о. голови Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Костянтина Матейченка за статтею 364 ч. 2 (зловживання повноваженнями службовою особою).

"Це був не судовий процес, а відверта анархія, розумієте! Просто політична розправа над людиною! Поки що я не можу коментувати, бо в мене на руках немає копії вироку, також я маю побачити Костянтина Володимировича, якого відвезли до слідчого ізолятора. Я навіть не знаю, бо не зміг потрапити до судової зали, про який строк ув’язнення йдеться - прокурор наполягав на трьох роках. Безумовно, сьогоднішній вирок оскаржуватимемо в апеляційному порядку", - прокоментував ситуацію на офіційному сайті донецької "Батьківщини" адвокат К.Матейченка Євген Ісаєв.

Як повідомили агентству в прес-службі облорганізації "Батьківщини", К.Матейченка заарештували в залі суду й відправили до СІЗО Артемівська.

Перший заступник в. о. голови Донецької обласної партійної організації ВО "Батьківщина" Денис Токар охарактеризував, у свою чергу, вирок як "політично мотивований" і заявив: "5 серпня стає для української опозиції "чорним днем".

Згідно з повідомленням облорганізації ВО "Батьківщина", з 2002 по 2010 роки К.Матейченко обіймав посаду голови селища Покровського (Артемівський район, Донецька область). Його обвинуватили в тому, що він виніс на розгляд місцевих депутатів проект рішення про відведення земель під розробку кар'єру з видобутку гіпсу, який нібито не пройшов усіх необхідних державних експертиз.

Водночас, як передає інтернет-видання "Острів" із посиланням на власні джерела в правоохоронних органах, суд засудив К.Матейченка до трьох років позбавлення волі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ