Події

Дієтологи радять для уникнення літніх отруєнь не купувати готову їжу в місцях стихійної торгівлі та берегти страви від комах

Для уникнення кишкових отруєнь улітку необхідно дотримуватися правил безпечного харчування, радить головний позаштатний дієтолог Міністерства охорони здоров'я України Олег Швець.

"Для того, щоб уберегтися від кишкових отруєнь і токсикоінфекцій, потрібно дотримуватися певних правил безпечного харчування", - сказав він на прес-конференції у п'ятницю в Києві.

Зокрема, за словами дієтолога, необхідно забезпечити чистоту всього, що має стосунок до їжі та напоїв, починаючи з рук і закінчуючи кухонним приладдям, створити відповідні умови зберігання продуктів, ретельно розділяти готові продукти харчування і сирі, берегти їжу від впливу комах і гризунів, ретельно обробляти страви з м'яса та риби, вживати лише свіжі, без ознак зіпсованості фрукти, овочі та молочні продукти, не купувати продукти харчування і готову їжу в місцях стихійної торгівлі.

О.Швець також зазначив, що в період високих температур дуже важливо вживати велику кількість рідини. Зокрема, медики рекомендують випивати щонайменше 2-3 л рідини на добу, а також обережно ставитися до вживання спиртних напоїв.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ