Події

Через події у Врадіївці МВС змінює систему внутрішнього оповіщення

У Міністерстві внутрішніх справ буде змінено систему передання інформації між своїми відомствами, заявляє глава МВС Віталій Захарченко.

Щоб швидше отримувати інформацію про події на місцях, повідомлення з райвідділів міліції терміново пересилатимуть безпосередньо в головний штаб МВС.

"Наші фахівці розробили нову систему оповіщення. Ми змінюємо алгоритм надходження інформації з райвідділів в обласне управління, а потім до МВС. Тепер миттєво - через комп'ютерні системи - в тому вигляді, в якому вона є - в головний штаб МВС", - заявив міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко в ефірі "5 каналу" в четвер.

За інформацією телеканалу, відповідні зміни в МВС було вирішено провести після запізнілого реагування на резонансний злочин у смт. Врадіївка Миколаївської області.

Як повідомлялося, у Врадіївці 26 червня троє чоловіків затягнули в автомобіль 29-річну Ірину Крашкову, вивезли її в лісосмугу біля с.Сирове, побили і зґвалтували. У постраждалої - відкриті переломи черепа, різані рани на голові, обличчі, множинні удари і гематоми. Жінці вже зроблено дві хірургічні операції, стан її розцінюється як важкий.

Жертва насильства повідомила слідчому, що її побили і зґвалтували двоє офіцерів міліції - лейтенант Д.Поліщук і старший лейтенант Є.Дрижак. У побитті також брав участь місцевий таксист Михайло Рабіненко.

Д.Поліщук і М.Рабіненко були заарештовані 30 червня, а перебування Є.Дрижака на волі викликало протести з боку місцевих жителів. 1 липня вони протестували біля райвідділу міліції з вимогою притягнути до відповідальності причетних правоохоронців.

2 липня Є.Дрижака затримали. 3 липня суд Центрального району Миколаєва задовольнив подання прокуратури і обрав запобіжний захід Є.Дрижаку у вигляді утримання під вартою на два місяці.

Водночас місцеві жителі заявляють, що цей випадок - не перший в районі, проте раніше злочини замовчували і не розслідували належним чином. Місцева міліція об'єктивно не розслідувала їх, а вибивала свідчення їз випадкових людей для поліпшення статистики розкриття злочинів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ