Події

Текст угоди про асоціацію Україна-ЄС проходить узгодження в профільних українських міністерствах і відомствах

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що текст угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом проходить процедуру узгодження в профільних українських міністерствах і відомствах.

"Усі причетні міністерства та відомства, а їх понад 40, мають завізувати останню сторінку цієї угоди й передати до МЗС для того, щоб ми пройшли юридичну експертизу Міністерства юстиції. І передали її президентові для подальшого підписання цієї угоди та направлення на ратифікацію", - повідомив заступник голови МЗС України Андрій Олефіров після урочистого відкриття пам'ятного знака, присвяченого увічненню спільної українсько-литовської спадщини - Замкового місця на Замковій горі в Києві в суботу.

Він нагадав, що документ, який містить понад тисячу сторінок, було парафовано у 2012 році, його англомовний варіант повністю вичитано й узгоджено, після цього розпочалася процедура його перекладу всіма мовами країн-членів ЄС.

Як повідомлялося, 20 червня Комітет Верховної Ради з питань європейської інтеграції оприлюднив на сайті парламенту робочий переклад тексту угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Угода про асоціацію Україна-ЄС може бути підписана на саміті Східного партнерства у листопаді 2013 року у Вільнюсі, якщо Київ виконає низку умов. Серед вимог європейської сторони - реформа правоохоронної системи, вдосконалення виборчого законодавства, усунення вибіркового правосуддя, вирішення проблеми засудженої екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ