Події

У Полтаві більшість котелень відключено від газопостачання через борги

У Полтаві більшість котелень відключено від газопостачання через заборгованість.

Як повідомляє у вівторок прес-служба "Полтаватеплоенерго", вранці 1 липня працівники "Полтавагазу" почали відключати від газу котельні енергопідприємства.

"У місті працюють 15 котелень із 43. Решта котелень зосередилися на поданні гарячої води до лікувальних установ міста, хоча в роботі залишилась і велика котельня на вулиці Ціолковського, яка подає гарячу воду до житлових будинків кількох мікрорайонів і обласного перинатального центру. Це 30% наших споживачів", - ідеться в повідомленні.

Водночас у "Полтаватеплоенерго" заявляють, що розрахунки підприємства за спожитий цього року газ становлять понад 50%, що перевищує середній показник в Україні, а розрахунки населення - понад 97%.

Як повідомлялося, 15 травня котельні КП "Полтаватеплоенерго", які забезпечують місто гарячим водопостачанням, опломбувало підприємство "Полтавагаз". Згодом у 2/3 житлового фонду гаряче водопостачання було відновлено.

Обласна влада називає причинами відключення в Полтаві гарячої води дії НАК "Нафтогаз України", яка запропонувала підприємствам теплоенергетики закуповувати газ для населення за ціною, що значно перевищує вартість, обумовлену законодавством.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ