Події

Львівський "Електрон" може створити швидкісний поїзд для сполучення Львів-Варшава - голова Львівської ОДА

ПАТ "Електрон" (Львів), яке спеціалізується, зокрема, на виробництві трамваїв для вузької колії, розробило проект швидкісного поїзда для залізничного сполучення Львів-Варшава, заявив голова Львівської облдержадміністрації Віктор Шемчук під час зустрічі з послом Польщі в Україні Генриком Літвіном у понеділок.

Згідно з повідомленням прес-служби Львівської ОДА, під час зустрічі голова області озвучив ідею швидкісного залізничного сполучення між Львовом і Варшавою, яке може стати альтернативою авіарейсам, оскільки коштуватиме в кілька разів дешевше.

"На львівському ПАТ "Електрон" розроблено проект швидкісного поїзда саме для цього залізничного сполучення, і протягом двох-трьох років можна буде запустити чотири сучасні поїзди в цьому напрямку", - цитує прес-служба В.Шемчука.

Як повідомлялося, президент України Віктор Янукович доручив до грудня 2013 року провести переговори з представниками Польщі та Євросоюзу стосовно доцільності введення міжнародного швидкісного залізничного сполучення Львів-Перемишль-Варшава та визначення джерел фінансування відповідного проекту.

Концерн "Електрон" - багатогалузева компанія, до складу якої входять дочірні науково-виробничі та промислові підприємства, а також підприємства, створені за участю концерну.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ