Події

Цього тижня дощі та грози збережуться на заході та півночі України - Кульбіда

Найближчого тижня на півдні, сході та частково в центральній Україні буде суха погода, з досить високим температурним режимом, на заході та півночі України температура буде нижча, дощитиме.

"На півдні, сході та частково в центральних областях України максимальна температура сягатиме 28-30 градусів, у західних областях - 20-25 градусів, на решті території - 25-30 градусів", - сказав директор Укргідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу в Києві в понеділок.

Він зазначив, що в західних областях України цього тижня практично щодня випадатимуть невеликі помірні опади, 10 червня вдень і в ніч на 11 червня в Карпатському регіоні очікуються сильні дощі, які приведуть до випадання 40-50 мм опадів, у зв'язку з чим у карпатських річках є ймовірність утворення невисоких дощових паводків.

"Це відбуватиметься на невеликих територіях, масштабних процесів у цьому регіоні очікувати не варто", - сказав синоптик.

М.Кульбіда повідомив, що на півночі України в найближчі три доби місцями пройдуть грозові дощі, після чого опади припиняться. На сході та півдні найближчого тижня дощів буде зовсім мало.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ