Події

Велика вода Україні не загрожує, але місцеві паводки можливі - Вілкул

Віце-прем'єр України Олександр Вілкул запевняє, що великої води в Україні не буде, але допускає локальні паводкові ситуації.

"Глобально великої води в Україні не буде. Але є локальні ситуації, до яких треба готуватися. Каскадом Дніпра, зокрема в Києві, основний об'єм води, який йшов із Білорусі та Росії, ми вже пропустили. З Дунаєм ситуація складніша. Можуть бути локальні проблеми, до ліквідації яких ми готові", - заявив О.Вілкул на прес-конференції в п'ятницю в Києві.

У свою чергу голова Державної служби України з надзвичайних ситуаціях (ДСНС) Михайло Болотських зазначив, що для запобігання та ліквідації наслідків можливих підтоплень сили і засобу територіальних органів ДСНС України буде приведено до максимального рівня готовності.

"Ми уточнили порядок взаємодії між співробітниками Держслужби з надзвичайних ситуацій, місцевими органами влади, службами та формуваннями цивільного захисту, підрозділами Збройних сил України та МВС, що сконцентровані на території Одеської області", - сказав голова ДСНС.

Водночас О.Вілкул повідомив, що у вівторок, 11 червня, відбудеться виїзне засідання міжвідомчого штабу у басейні річки Дунай (Одеська обл.) на найбільш імовірних ділянках підвищення рівня води.

Крім того, віце-прем'єр заявив: "На Дністрі, як і в річках Закарпаття, рівень води переважного падає. Нині у верхів'я течії Дністра він (рівень) на чотири метри нижче за небезпечний рівень".

Як зазначив О.Вілкул, міжвідомчий штаб готовий до рівня підйому води в Дністрі, вільний об'єм Дністровського водосховища наразі становить понад 220 млн куб. м. Він упевнений, що цього вистачає для прийому паводкових вод у разі погіршення погодних умов.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ