Події

Почесні консульства Італії відкриються в низці міст України - посол

У деяких великих містах України та в Криму незабаром з'являться почесні консульства Італії, повідомив посол Італії в Україні Фабріціо Романо.

"В Одесі ми вирішили відкрити почесне консульство. На черзі - Донецьк, Дніпропетровськ, Харків і Крим. Також відкрили спеціальний візовий центр, який співпрацює з нами, збирає документи. Це величезне полегшення для людей, які подорожують до Італії", - розповів посол в інтерв'ю виданню "Комсомольская правда в Украине", опублікованому у вівторок.

Він також наголосив, що масштабних проблем із видачею віз українцям минулого року не було. "Посольства не перестало видавати візи - були затримки з технічних причин: ми тільки встигли отримати нову програму для опрацювання документів, що подаються на візу, - і її запуск призвів до ануляції деяких уже призначених зустрічей у візовому відділі. На жаль, ця неприємна обставина збіглася з піковим навантаженням на посольство", - роз'яснив Ф.Романо.

За його словами, наразі у візового центру серйозні поліпшення - "з вересня по квітень рівень претензій фактично знизився до нуля". "Раніше на отримання візи потрібно було понад десяти днів, наразі ми розглядаємо заявки максимум тиждень", - запевнив дипломат.

Щодо інтересу українців до Італії як туристичного об'єкта посол зазначив: "Цього року на Апенніни приїхало вже на 35-40% більше ваших громадян. Українці полюбили Італію як місце відпочинку".

Крім того, за його словами, Україна стала популярнішою серед туристів після Євро-2012: "Вона здобула чудову репутацію. Українці доброзичливі, просто народні дипломати. Все минуло прекрасно... Сподіваюся, італійці відкриють вашу країну як місце для масового туризму".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ