Події

"Летючий голландець" мовою оригіналу восени почують Київ, Одеса та Львів

У вересні 2013 року в трьох містах України - Києві, Одесі та Львові - відбудуться гастролі сучасної постановки Ріхарда Вагнера "Летючий голландець" у рамках святкування 200-річчя від дня народження композитора. Генеральним партнером проекту стала компанія "СКМ".

Як повідомляє прес-служба "СКМ", це - перші гастролі "Летючого голландця", унікальної інтернаціональної постановки, яку глядачі вперше побачили в грудні 2012 року в Донецькому національному театрі опери та балету ім. А.Б.Солов'яненка. З моменту прем'єри постановка йшла лише шість разів з аншлагом і мала приголомшливий успіх, її глядачами стали понад 6300 чоловік.

"Мета, яку поставив перед нами наш акціонер Рінат Ахметов, - гідне життя для людей в Україні. І ми розуміємо, що для досягнення цієї мети, крім виплати податків і зарплат, інвестицій у вирішення екологічних проблем і модернізацію свого виробництва, ми можемо й повинні підтримувати також культурні проекти. Особливо, якщо йдеться про такі великі та масштабні проекти як "Летючий голландець", - прокоментувала директор зв'язків із громадськістю та комунікацій "СКМ" Наталія Ємченко.

Уперше в Україні знаменита опера Вагнера залунала мовою оригіналу, а декорації було оформлено згідно з новими творчими рішеннями, з використанням дворівневої сцени та мультимедійних проекцій. До трупи постановки ввійшли солісти з України, Німеччини та Австрії.

"У постановці брали участь 300 артистів із чотирьох країн. Режисерська група працювала під керівництвом режисера Мари Курочки (Берлін, Німеччина), а підготовка тривала 18 місяців. Точні дати гастрольних постановок буде оголошено в червні 2013 року. Докладнішу інформацію про постановку можна отримати на сайті проекту", - наголошується в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ