Події

Засідання суду в справі "ЄЕСУ" свідчить про продовження політичних репресій - Власенко

Засідання суду у справі корпорації "Єдині енергетичні системи України" (ЄЕСУ), яку в 1995-1996 рр. очолювала екс-прем'єр України Юлія Тимошенко, свідчить про продовження і посилення політичних репресій в Україні, вважає захисник екс-прем'єра Сергій Власенко.

"Сьогоднішнє судове засідання, його продовження свідчать лише про одне: про те, що політичні репресії в Україні тривають. Їхній темп лише збільшується, і всі заяви Віктора Януковича (президент України Віктор Янукович - ІФ) про те, що він щиро хоче потрапити до Європейського Союзу, є нічим іншим, як прикиданням", - сказав С.Власенко журналістам перед початком засідання у справі "ЄЕСУ" у вівторок.

Він також наголосив, що для уникнення будь-яких спекуляцій Ю.Тимошенко в понеділок подала до Київського райсуду Харкова низку клопотань, які просить розглянути за її відсутності.

"Зараз буде засідання суду, ми все побачимо", - зазначив захисник.

Як повідомлялося, у вівторок о 10.00 у будівлі апеляційного суду Харківської області розпочинається чергове засідання Київського суду Харкова у справі про зловживання корпорації ЄЕСУ.

У рамках цієї справи екс-прем'єру висунуто обвинувачення за п'ятьма епізодами: організація заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 рр. шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191 КК); замах на заволодіння державними коштами в особливо великому розмірі в період 1997-1998 років шляхом незаконного отримання податку на додану вартість (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 15, ч. 5 ст. 191 КК); несплата податку за підприємством ЄЕСУ (ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 212 КК); несплата прибуткового податку (ч.3 ст. 212 КК); скоєння злочину шляхом службового підроблення (ч. 3 ст. 27, ч. 2 ст. 366 КК).

Попереднє засідання Київського райсуду Харкова у справі корпорації "ЄЕСУ", яку в 1995-1996 рр. очолювала Ю.Тимошенко, відбулося 19 квітня 2012 року. Ю.Тимошенко жодного разу не була присутньою на цих засіданнях. Вона також відмовляється від участі в судових засіданнях в режимі відеоконференції, посилаючись на те, що цього не передбачає стара редакція Кримінально-процесуального кодексу, відповідно до якої розглядається справа "ЄЕСУ".

Водночас Ю.Тимошенко неодноразово заявляла клопотання з вимогою закрити справу у зв'язку з відсутністю складу злочину. Суддя Костянтин Садовський, у свою чергу, заявляв, що це клопотання буде розглянуто на відповідній стадії процесу в присутності підсудної.

Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 року засудив Ю.Тимошенко до семи років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією у 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ