Події

Профспілка журналістів ТВі просить іноземних послів надати оцінку подіям навколо телеканалу

Профспілка журналістів українського телеканалу ТВі просить послів іноземних держав, акредитованих в Україні, надати оцінку фактам цензури і тиску на колектив телеканалу.

"Колектив телеканалу ТВі звертається до представництв іноземних держав в Україні з проханням надати оцінку фактам цензури і тиску на колектив телеканалу, а також подіям 23 квітня, які мали місце в результаті непрозорого встановлення контролю над телеканалом", - зазначається в заяві профспілки журналістів телеканалу, оприлюдненій у понеділок.

Журналісти нагадують, що 23 квітня відбулася раптова зміна керівництва, після чого журналісти змушені були оголосити страйк, відмовилися виходити в ефір і висунули низку вимог.

Журналісти ТВі також заявляють, що в конфлікт між колективом і керівництвом телеканалу втручається народний депутат фракції "Батьківщина" Микола Княжицький. Вони розцінюють втручання народного депутата як спробу керівництва чинити тиск на журналістів і працівників каналу.

"Профспілка журналістів ТВі відзначає готовність у будь-який момент розпочати працювати в разі задоволення головних вимог колективу, проте наразі керівництво телеканалу категорично відмовляється від переговорів із профспілкою журналістів і не визнає їхніх вимог", - наголошується в заяві.

Як повідомлялося, журналісти телеканалу ТВі оголосили страйк і висунули свої вимоги: перестати заважати їм працювати, назвати реального власника каналу і нікого не звільняти.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ