Події

"Репортери без кордонів" засуджують зміну керівництва ТВі і занепокоєні призупиненням мовлення

Міжнародна організація "Репортери без кордонів" засуджує раптову зміну керівництва телеканалу TВi і висловлює занепокоєння щодо призупинення мовлення телеканалу внаслідок внутрішніх суперечок.

"Ми вважаємо негідним поводження нового керівництва з журналістами незалежної телекомпанії. Ми наполегливо закликаємо нове керівництво визнати профспілку журналістів TВi і задовольнити її вимоги", - йдеться в прес-релізі організації, розміщеному на сайті "Незалежної медіа-профспілки України" у п'ятницю.

Ці вимоги полягають у наданні інформації, яка дала б змогу ідентифікувати нових власників телеканалу, у відновленні колишнього розкладу програм та анулюванні необґрунтованого звільнення одного з журналістів.

"Ми також закликаємо нове керівництво не намагатися розділити колектив телеканалу, використовуючи особисті суперечки, й гарантувати редакційну незалежність журналістських розслідувань і служби новин телеканалу", - наголошується в документі.

"Репортери без кордонів" занепокоєні "відсутністю фінансової прозорості щодо деяких власників ЗМІ в Україні та збільшенням концентрації власності в руках небагатьох людей, що ставить під загрозу різноманітність новин та інформації".

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ