Події

Головною причиною події на Вуглегірській ТЕС стало порушення технологічного процесу - висновки комісії

Комісія зі спеціального розслідування з'ясувала обставини та причини нещасного випадку, що стався 29 березня на Вуглегірській ТЕС ПАТ "Центренерго" (м. Світлодарськ Донецької обл.).

Як повідомляє прес-служба Державної служби гірничого нагляду та промислової безпеки України у вівторок, основною організаційною причиною нещасного випадку стало порушення технологічного процесу, що призвело до розгерметизації системи пилоприготування під час роботи вугільного млина.

Супутніми причинами нещасного випадку стали також організаційні причини: невиконання вимог інструкцій з охорони праці та посадових обов'язків.

Наразі на Вуглегірській ТЕС тривають роботи з розбирання завалів та демонтажу устаткування, пошкодженого аварією.

"Усім постраждалим вручено акти за формою Н-1 та надано матеріальну допомогу від адміністрації та профспілкового комітету Вуглегірської ТЕС "Центренерго". Вирішуються соціальні питання, порушені сім'єю загиблого", - зазначено в повідомленні прес-служби.

Рідні загиблого отримали страхові виплати (одноразову допомогу) від Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань.

Матеріальні збитки, завдані аварією, буде з'ясовано після розбирання завалів і демонтажу пошкодженого аварією обладнання.

Як повідомлялося, пожежа на Вуглегірській ТЕС розпочалася із займання вугільного пилу в перетиральному обладнанні другого блока станції вдень 29 березня, потім вогонь поширився на дах будівлі енергоблоку, трансформатори, інше обладнання. Пожежу на ТЕС було ліквідовано вранці 30 березня.

Унаслідок пожежі на Вуглегірській ТЕС знищено чотири енергоблоки, загинула одна людина та п'ятеро постраждали. Попередня причина пожежі - порушення герметичності системи подачі вугільного пилу та його займання.

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький повідомив, що робота Вуглегірській ТЕС буде відновлено повністю, але про терміни поки що говорити рано. У місті відновлено подачу води та газу, але немає теплопостачання.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ