Події

Нічних заморозків в Україні найближчого тижня не буде - директор Укргідрометцентру

В Україні до кінця цього тижня і наступного тижня зберігатиметься температурний режим вище за норму для цього періоду.

Як повідомив директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда на брифінгу в четвер у Києві, максимальні температури сягатимуть +14-19 градусів, на півдні та в центрі навіть вище +20 градусів. Уночі заморозків не буде, температура буде від +1 до +6 градусів.

При цьому М.Кульбіда зазначив, що наразі на території України випадають невеликі опади, переважно в західних і центральних областях і частково - на південному сході країни.

"Це невеликий дощ, у Карпатах уночі був помірний дощ. Найближчими днями атмосферні фронти, які переміщуватимуться через територію західних і північних областей України, зумовлять посилення опадів у Карпатському регіоні", - додав він.

За його словами, найсильніші опади очікуються в Карпатському регіоні 13 квітня. При цьому на сході Закарпаття та в районах Львівської та Івано-Франківської областей, прилеглих до гір, очікуються дуже сильні дощі, які призведуть до підвищення рівнів води в річках регіону.

14 квітня, за словами М.Кульбіди, опади в Карпатах припиняться, і надалі спостерігатиметься стік води та підвищення рівня води в р. Тиса та її притоках.

Крім того, синоптик зазначив, що з 15 по 18 квітня в Україні припиняться опади, буде суха погода. Аналогічна погода буде на території Росії, Білорусі, звідки йде приплив води до Київського водосховища та в Десну, і такий погодний режим зумовить зменшення інтенсивності зростання рівня води в Дніпрі та Десні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ