Події

Перенесення iнформацiї з паперових носiїв БТI про держреєстрацiю нерухомостi в електронний формат триватиме близько двох рокiв - Укрдержреєстр

Державна реєстрацiйна служба (Укрдержреєстр) розраховує у разi внесення вiдповiдних законодавчих змiн забезпечити перенесення iнформацiї з реєстрових книг Бюро технiчної iнвентаризацiї (БТI) протягом двох рокiв за умови належного фiнансування.

"За цiєю iнформацiєю оцiнюємо, що роки два буде необхiдно, щоб оцифрувати цi записи у разi належного фiнансування", - повiдомив голова "Укрдержреєстру" Дмитро Ворона на прес-конференцiї у Києвi у вiвторок.

За його словами, вiдомство також розробляє законодавчi змiни для оперативного наповнення державного реєстру речових прав на нерухоме майно iнформацiї з чотирьох окремих реєстрiв, що дiяли до 1 сiчня 2013 року.

Д.Ворона повiдомив, що "Укрдержреєстр" погодив вiдповiдний законопроект з усiма зацiкавленими вiдомствами i висловив сподiвання на ухвалення документiв у найближчi термiни.

В Українi створено Державну реєстрацiйну службу (Укрдержреестр), до якої з 1 сiчня 2013 року перейшла вiд БТI функцiя державної реєстрацiї прав на нерухомiсть, тодi як функцiя iз техiнвентарiзацiї зберiгається за БТI.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ