Події

Днiстровський каскад ГЕС готовий до пропуску весняного паводку - "Укргiдроенерго"

Гiдротехнiчнi споруди Днiстровського каскаду готовi до пропуску весняного паводку.

Як повiдомила прес-служба ПАТ "Укргiдроенерго" в середу, на Днiстровськiй ГАЕС 26 березня вiдбулося засiдання комiсiї з пiдготовки пропуску весняної повенi, пiд час якого обговорювався акт оцiнки готовностi гiдротехнiчних споруд, обладнання, виробничих i технiчних примiщень фiлiї "Дирекцiя з будiвництва Днiстровської ГАЕС" до роботи в умовах паводкового режиму.

На станцiях Днiстровського каскаду ГЕС "Укргiдроенерго" створено аварiйно-ремонтнi бригади, проведено iнструктаж з оперативним i ремонтним персоналом, розроблено схему зв'язку з паводковими комiсiями.

У прес-службi зазначили, що разом з будiвельниками фахiвцi обстежили водопропускнi пристрої та канали рiчок Сокирянка та Коболча. Перевiрено утримання в справному станi системи вiдведення поверхневих i ґрунтових вод з усiєї територiї об'єкта, вiд будiвель i споруд, прийнято та здiйснено низку iнших заходiв, спрямованих на успiшний пропуск весняної повенi.

"За результатами засiдання прийнято висновок про готовнiсть усiх гiдротехнiчних споруд до пропуску весняного паводку", - резюмують у компанiї.

"Укргiдроенерго" експлуатує всi великi гiдроелектростанцiї, розташованi на українських дiлянках Днiпра та Днiстра. Сумарна встановлена електрична потужнiсть гiдроелектростанцiй генкомпанiї становить 5007,6 МВт (фактична - 5036 МВт). 100% акцiй компанiї володiє держава в особi Мiнiстерства енергетики та вугiльної промисловостi.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ