Події

Правила роботи в доменi .сom.ua змiняться з 1 квiтня

У публiчному доменi .сom.ua з 1 квiтня змiняться правила роботи, йдеться в повiдомленнi адмiнiстратора доменних iмен компанiї Hostmaster, оприлюдненому в п'ятницю.

"Новий регламент взаємодiї реєстраторiв з адмiнiстрацiями доменiв базується на технологiї EPP (Extensible Provisioning Protocol). Перетворення покликанi пiдвищити якiсть обслуговування доменних iмен, а в перспективi - запропонувати реєстрантам новi послуги", - наголошується в повiдомленнi.

Новi правила розширюють повноваження реєстраторiв. Зокрема, створення доменних iмен та їх видалення, внесення iнформацiї про права на доменне iм'я здiйснюватиме виключно реєстратор, а адмiнiстратор тiльки фiксуватиме дiї в доменному реєстрi.

При цьому адмiнiстратор пiдвищує вимоги до реєстратора. Так, для повноцiнної роботи останнiй повинен мати автоматизовану систему реєстрацiї доменних iмен, сумiсну з технологiєю EPP, i сайт, призначений для обслуговування клiєнтiв. Також реєстратори повиннi будуть пройти тестування для виявлення їхньої готовностi працювати за новим протоколом.

Публiчний домен .сom.ua є одним iз найбiльших у зонi .UA, в ньому делеговано 280 тис. доменних iмен, що становить майже 40% вiд їх загальної кiлькостi.

За даними Hostmaster, загалом у .UA близько 707 тис. доменних iмен, третина яких обслуговується за новим протоколом. Решта перейде на EPP до кiнця поточного року.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ