Події

У Києві міліціонери незаконно зносили МАФи - прокуратура

У Києві працівники Голосіївського райуправління міліції незаконно зносили малі архітектурні форми (МАФи), а працівники сектора спецміліції чинять тиск на бізнес.

Як повідомляє Відділ зв'язків зі ЗМІ прокуратури Києва, про це свідчить перевірка, здійснена прокуратурою в райуправлінні міліції за численними зверненнями підприємців. Ці звернення надходять на телефон "гарячої лінії".

Працівники районного відділу державної служби із боротьбі з економічною злочинністю (ВДСБЕЗ) та сектора спецміліції систематично перевіряють підприємців з питань, не належать до їх повноважень.

Як з'ясувалося, міліціонери ВДСБЕЗ у вересні минулого року без відповідного направлення перевіряли законність встановлення двох МАФів на вул. Васильківській, 34. Під час перевірки вони склали протокол огляду місця події і за допомогою техніки здійснили незаконний демонтаж торговельних споруд.

"Натомість, за законодавством виключне право на демонтаж малих архітектурних форм має КП "Київблагоустрій", фахівці якого до цієї перевірки не залучалися", - зазначили в прокуратурі.

За результатами перевірки прокуратура Києва внесла подання начальнику Голосіївського райуправління міліції з вимогою припинити незаконні перевірки підприємців і притягнути до відповідальності міліціонерів, які чинять тиск на бізнес.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ