Події

Обвалення частини покрiвлi машзалу ЧАЕС не призвело до змiни радiацiйної обстановки - Держатомрегулювання

Часткове руйнування стiн та покрiвлi машинного залу блока №4 Чорнобильської АЕС не призвело до змiни радiацiйної обстановки на проммайданчику та в зонi вiдчуження, повiдомила прес-служба Державної iнспекцiї ядерного регулювання України (Держатомрегулювання).

"Радiацiйний фон бiля пошкоджених будiвельних конструкцiй не змiнився та становить 14-20 мР/год. На вимогу Держатомрегулювання було проведено замiри аерозольної активностi повiтря бiля пошкодженої стiни - змiн не виявлено", - йдеться в повiдомленнi.

В атомному регуляторi зазначають, що покрiвлю, яка обрушилася, було побудовано пiсля аварiї 1986 року, i вона не входить до складу об'єкта "Укриття".

Як повiдомлялося, 12 лютого 2013 року о 14:03 сталося часткове руйнування стiнових панелей i частини легкої покрiвлi машинного залу блока №4 ЧАЕС, площа руйнування становила близько 600 кв. м.

Судячи з фотографiй, поширених МНС, будiвельнi конструкцiї обрушилися на дiлянцi машзалу, який був пошкоджений пiд час аварiї на четвертому енергоблоцi в 1986 роцi.

Змiн радiацiйної обстановки на проммайданчику ЧАЕС, у зонi вiдчуження не зафiксовано. Нiхто не постраждав.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ