Події

Мiнiнфраструктури посилить контроль над дотриманням норм безпеки перевiзниками

Мiнiстерство iнфраструктури України з метою полiпшення безпеки руху, польотiв i судноплавства розпочало розробку вiдповiдних програм i заходiв.

Як повiдомила прес-служба мiнiстерства, у 2013 роцi за рiшенням його комiсiї з питань безпеки транспорту буде пiдготовлено галузеву програму гарантування безпеки судноплавства на 2013-2017 рр., галузеву програму з безпеки польотiв на 2013-2017 рр. i галузеву програму безпеки руху на автотранспортi на 2013-2015 рр.

"Мiнiнфраструктури посилює контроль за дотриманням норм безпеки пасажирськими автоперевiзниками, судноводiями маломiрних суден, авiацiєю загального призначення та приватною авiацiєю. Для цього Укртрансiнспекцiя, Укрморрiчiнспекцiя та Державiаслужба й надалi спiвпрацюватимуть iз мiсцевими органами влади, МВС i транспортною прокуратурою", - повiдомляється в прес-релiзi мiнiстерства.

Крiм того, буде посилено вiдповiдальнiсть судноводiїв маломiрних суден: у 2013 роцi Укрморрiчiнспекцiя пiдготує пропозицiї щодо пiдвищення розмiрiв стягнень за правопорушення на морському та рiчковому транспортi, розробить порядок навчання та видачi посвiдчення судноводiя малого/маломiрного судна й торговельного судна, яке допущено до плавання внутрiшнiми водними шляхами України. Заплановано змiнити й мiсцевi правила плавання маломiрними суднами (зокрема й водними мотоциклами).

Крiм цього, здiйснюватиметься контроль за рухом автомобiльними шляхами: Укртрансiнспекцiя та "Укравтодор" пiдготують змiни до порядку розроблення та затвердження паспорта автобусного маршруту. Документ буде доповнено вимогою обов’язкового погодження паспортiв автобусних маршрутiв загального користування з регiональними службами "Укравтодору".

Крiм того, у 2013 роцi "Укравтодор" продовжить роботу над усуненням дiлянок концентрацiї дорожньо-транспортних пригод, а Укртрансiнспекцiя та "Укрзалiзниця" вiдповiдно до законодавства забезпечать перевiрку суб’єктiв господарювання, якi володiють пiд’їзними колiями (не загального користування), щодо дотримання ними безпеки руху.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ