Події

Нацрада з телерадіомовлення винесла попередження ТОВ "Воля-кабель" за порушення в наданні послуг

Національна рада України з питань телебачення і радіомовлення винесла попередження кабельному оператору - ТОВ "Воля-кабель" (Київ) за порушення у наданні універсальної програмної послуги.

Як повідомляється на сайті Нацради з телерадіомовлення, таке рішення регулятор схвалив на засіданні в середу за результатами планової перевірки компанії, 20 грудня 2012 (рік діяльності за 17 ліцензіями).

Лише в діяльності за двома ліцензіям (Суми та Харків) порушень не виявлено.

У діяльності компанії за іншими ліцензіями типовими були порушення: відсутність трансляції передбачених програм, трансляція без дозволу програм, які не передбачені ліцензією, наприклад "Футбол HD", "Baby-TV", "Fashion One", "НТВ Теніс", "НТВ Баскетбол","Наше нове кіно", "РЕН ТВ" тощо, надання універсальної програмної послуги не в повному обсязі, трансляція неадаптованих програм, наприклад "РЕН ТВ", "Російський екстрим","НТВ + Теніс", "НТВ + Баскетбол" тощо.

Крім того, без дозволу транслювали 61 програму в Донецьку та Макіївці (Донецька обл.).

Визнано і порушення ТОВ "Воля-кабель" щодо 5 ліцензій - надання послуг у Краматорську, Кіровограді, Кривому Розі, Черкасах і Чернівцях, а також щодо діяльності за ще 10 ліцензіями - надання послуг у Хмельницькому, Запоріжжі, Харкові, Рівному, Львові, Севастополі, Вінниці, Донецьку та Макіївці, Сімферополі, Полтаві та с. Розсошенці (Полтавська обл.).

Ліцензіата зобов'язали протягом місяця привести свою діяльність у відповідність до вимог чинного законодавства і через два тижні після цього подати до Нацради звіт, завізований представником ради.

Перший заступник голови Нацради з телерадіомовлення Оксана Головатенко зазначила, що рада візьме до відома всі пояснення представника. Компанія може усунути порушення та подати заяву на скасування санкції.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ