Події

Кокс і Кваснєвський після візиту до Тимошенко відмовилися спілкуватися з журналістами

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський та екс-президент Європейського парламенту Пет Кокс залишили територію Центральної клінічної лікарні "Укрзалізниці" № 5 у Харкові, де проходить курс лікування екс-прем'єр Юлія Тимошенко, не поспілкувавшись з пресою.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", кортеж, який супроводжував мікроавтобус з представниками Європарламенту, виїхав з території лікарні о 13.50. П.Кокс і Кваснєвський перебували на території лікарні близько трьох годин.

Як повідомлялося, П.Кокс і Кваснєвський стали спостерігачами від Європейського парламенту із судових процесів над екс-прем'єром Юлією Тимошенко і розпочали роботу 11 червня. Відповідних домовленостей було досягнуто між прем'єр-міністром України Миколою Азаровим і президентом Європарламенту Мартіном Шульцем.

Пізніше їхній мандат було розширено: окрім справ Ю.Тимошенко, вони також спостерігали за справами Ю.Луценка та колишнього тимчасово виконувача обов'язків міністра оборони Валерія Іващенка.

11 жовтня 2011 Печерський районний суд Києва засудив Ю.Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів із Росією в 2009 році. Вона відбуває покарання в Качанівській виправній колонії в Харкові з кінця грудня 2011 року.

9 травня 2012 року Ю.Тимошенко перевели з колонії до Центральної клінічної лікарні № 5 (Харків). Тактику і медикаментозне лікування екс-прем'єра визначають німецькі лікарі з клініки "Шаріте" (Берлін).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ