Події

Мiнагропрод України iнiцiює створення ПАТ "Аграрний фонд" - голова Аграрного фонду

Мiнiстерство агарної полiтики та продовольства України має намiр запропонувати уряду створити публiчне акцiонерне товариство "Аграрний фонд України", повiдомив генеральний директор Аграрного фонду Iгор Якубович.

"Це (створення ПАТ "Аграрний фонд"- IФ) iнiцiює Мiнiстерство аграрної полiтики та iнiцiюємо ми", - сказав вiн журналiстам у Києвi в четвер.

I.Якубович уточнив, що вже пiдготовлено проект вiдповiдної постанови Кабiнету Мiнiстрiв.

За його словами, передбачається створення цiєї структури до кiнця 2013 року i на початковому етапi вона iснуватиме паралельно з Аграрним фондом, який є державною бюджетною органiзацiєю.

I.Якубович зазначив, що передбачається випуск новим ПАТ акцiй на суму 5 млрд грн, якi надалi обмiнюватимуть на облiгацiї внутрiшньої державної позики.

На його думку, створення нового ПАТ надасть можливiсть державi реалiзувати спiльно з приватними iнвесторами iнвестицiйнi проекти в аграрному секторi щодо оновлення парку залiзничних вагонiв, розширення елеваторних потужностей, модернiзацiї системи зрошення.

Аграрний фонд створено згiдно з постановою уряду № 543 вiд 6 липня 2005 року. Вiн є уповноваженою державною установою з реалiзацiї цiнової полiтики в агропромисловому секторi та належить до сфери управлiння Мiнiстерства аграрної полiтики та продовольства.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ