Події

Будiвництво четвертої вiтки київського метрополiтену має розпочатися в 2013 р. - КМДА

Одним iз основних завдань 2013 р. є розвиток транспортної iнфраструктури, а саме старту будiвництва метро на Троєщину, заявив у понедiлок заступник голови Київської мiськадмiнiстрацiї Анатолiй Голубченко.

"Одне з перших завдань 2013 року - розпочати будiвництво 4-ї вiтки метро. Це те питання, яке вже давно непокоїть киян, i наступного року ми, нарештi, розпочнемо реальну його реалiзацiю", - наголосив А.Голубченко.

Водночас вiн зазначив, що триватиме оновлення рухомого складу як громадського транспорту, так i метрополiтену. Зокрема заступник голови КМДА повiдомив, що цього року було розпочато реалiзацiю проекту комплексної модернiзацiї вагонiв метрополiтену за рахунок коштiв у рамках цiльових зелених iнвестицiй (за Кiотським протоколом).

"Згiдно з цим проектом, ми плануємо отримати 95 сучасних вагонiв, якi надалi планується експлуатувати на Святошинсько-Броварськiй лiнiї", - зазначив А.Голубченко.

Вiн додав, що в серединi грудня генеральний виконавець робiт - ВАТ "Крюкiвський вагонобудiвний завод" уже отримав аванс у розмiрi 300 млн грн. Ще 380 млн грн надiйдуть на рахунки пiдприємства найближчими днями.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ