Події

Завали мокрого снігу в Києві розчищають тисячі комунальників і півтисячі машин, запевняють у міськадміністрації

Українську столицю прибирають від снігу понад 6 тисяч працівників комунальних служб та 518 одиниць техніки, тоннами вивозять сніг, а дороги посипають піщано-соляною сумішшю, запевняють у Київській міській держадміністрації.

"Наразі місто від снігу прибирають 6 150 працівників комунальних служб міста та 518 одиниць техніки. Комунальники розчищають від снігу головні магістралі, міжквартальні проїзди, тротуари, пішохідні доріжки та підземні переходи", - повідомляє в четвер прес-служба Київміськадміністрації, посилаючись на інформацію Головного управління контролю за благоустроєм.

У прес-службі зазначають, що за минулу добу - 5 грудня - з Києва вивезли 1,7 тисячі тонн снігу та використали 2,8 тисячі тонн піщано-соляної суміші для очищення доріг від снігу.

Загалом же від початку снігопадів працівники комунальної корпорації "Автодор" вивезли з міста понад 4 тисячі тонн снігу, запевняють у КМДА.

Також прес-служба нагадує, що керівництво КМДА доручило районним адміністраціям і комунальним службам "попри негоду працювати у безперервному посиленому режимі та ліквідовувати наслідки снігопадів на автошляхах міста, тротуарах, прибудинкових територіях, поблизу станцій метрополітену та зупинок інших видів громадського транспорту".

Водночас сніг у Києві йде від початку цього тижня, температура повітря тримається близько нуля. Навіть у центрі столиці від каші мокрого снігу, що перетворюється до вечора на крижану кірку, розчищають частково тротуари і проїжджу частину доріг. На пішохідних переходах подекуди спостерігаються великі завали талого снігу, що не дозволяють киянам "насухо" перейти проїжджу частину дороги. Із дахів будинків періодично падає мокрий сніг.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ