Події

Україна отримала 145 рекомендацій від країн ООН щодо прав людини

Програма розвитку Організації Об'єднаних Націй (ПРООН) в Україні відзначає підвищений інтерес інших держав до ситуації з дотриманням прав людини в Україні.

"Україна отримала 145 рекомендацій... Якісний аналіз рекомендацій свідчить про те, що Україна стає цікавішою для інших країн", - повідомила програмний менеджер сектора демократичного управління ПРООН в Україні Юлія Щербініна під час засідання прес-клубу на тему "ООН знайшла в Україні 145 недоліків у дотриманні прав людини. Що далі?".

Ю.Щербініна поінформувала, що 24 жовтня Україна звітувала перед ООН про ситуацію з правами людини, а інші країни надавали їй свої рекомендації. За її словами, висловили свої рекомендації українській державі близько 50 країн.

Представник ПРООН також повідомила, що основні поради для України стосувалися забезпечення права на справедливий суд, а також питань, пов'язаних з антидискримінаційним законодавством.

У свою чергу виконавчий директор Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко підтвердив підвищений інтерес до України з боку країн ООН.

"Українська влада дуже багато зробила для того, щоб викликати цей інтерес, зокрема, через політичні переслідування громадських активістів", - сказав він.

А.Бущенко також зазначив, що політичні справи продемонстрували системні проблеми, наявні в українській судовій системі.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ