Події

Уряд пропонує спростити порядок допуску військовослужбовців інших держав на територію України

Уряд України пропонує спростити порядок допуску підрозділів збройних сил інших держав із метою проведення спільних навчань.

За інформацією прес-служби Міністерства оборони, відповідні зміни до законодавства було схвалено на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

"Пропонується внести зміни до статті 8 зазначеного закону, а саме - доповнити частиною четвертою, згідно з якою передбачити можливість подання пропозиції щодо допуску в Україну підрозділів збройних сил інших держав для участі у багатонаціональних навчаннях разом із проектом плану навчань", - сказано в повідомленні.

Згідно з інформацією, внесення таких змін дасть змогу суттєво скоротити час підготовки відповідної нормативно-правової бази та ухвалення рішення про допуск іноземних підрозділів, що, у свою чергу, дасть змогу планувати і проводити багатонаціональні навчання, починаючи з першого кварталу кожного року.

В оборонному відомстві уточнюють, що зміни розробило Міноборони на виконання відповідного доручення президента України з метою вдосконалення порядку допуску підрозділів ЗС інших держав на територію України для участі в спільних військових навчаннях.

У міністерстві нагадують, що визначений чинним законодавством України порядок допуску іноземних підрозділів із метою забезпечення участі у багатонаціональних навчаннях передбачає два етапи. Спочатку подається план проведення багатонаціональних навчань за участю підрозділів ЗСУ на рік, а після цього вносяться пропозиції щодо допуску підрозділів ЗС інших держав на територію України для участі у багатонаціональних навчаннях.

Нові пропозиції передбачають можливість подання пропозицій щодо допуску іноземних військовослужбовців для участі у багатонаціональних навчаннях разом із проектом плану навчань.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ