Події

Українські вертолітники проходять підготовку для виконання миротворчих завдань Місії ООН у Ліберії

В Україні триває підготовка особового складу чергової ротації 56-го окремого вертолітного загону Збройних cил України для виконання миротворчих завдань Місії ООН у Ліберії.

Як повідомляє прес-служба Міністерства оборони України у понеділок, підготовка миротворців відбувається на базі 3-го окремого полку армійської авіації 8-го армійського корпусу Сухопутних військ Збройних сил України.

Під час теоретичних і практичних занять велика увага приділяється спеціальній підготовці, організації польотів, удосконаленню теоретичних знань та практичних навичок льотного складу, фахівців інженерно-авіаційної служби, зв'язку і тилу. Майбутні миротворці вивчають метеорологічні умови в районі базування, маршрути польотів у небі Ліберії.

За словами т.в.о. командира 3-го окремого полку армійської авіації підполковника Євгена Бородуліна, під час бойової взаємодії екіпажі вертольотів Мі-8 та Мі-24 виконуватимуть завдання з бойового застосування, пошуково-рятувального забезпечення, вправи з вогневої підготовки тощо. Відпрацьовуватимуться вправи з виконання зльоту та посадки на запилені майданчики, а також польоти вночі.

Серед основних завдань, які покладені на українських вертолітників у Ліберії - перевезення персоналу місії ООН, високопоставлених осіб і вантажів, медичне транспортування, евакуація поранених і польоти-спостереження.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ