Події

Кількість хворих на гостру кишкову інфекцію на Харківщині зросла до 72 осіб - МОЗ

Станом на ранок п'ятниці в м. Богодухові (Харківська обл.) зареєстровано 72 випадки захворювання на гостру кишкову інфекційну хворобу, з них 67 - у дітей.

На стаціонарному лікуванні перебувають 54 людини, з них 49 - діти. Решта проходить лікування в домашніх умовах, повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров'я України у п'ятницю.

"Усіх дітей оглянули фахівці, проводиться лікування. Стан дітей - середнього ступеня тяжкості. Випадків важкого перебігу хвороби не було", - йдеться в повідомленні.

Рішенням державної надзвичайної протиепідемічної комісії при Богодухівській районній державній адміністрації з 12 жовтня тимчасово призупинено навчання у 20 школах та чотирьох дитячих садочках, до яких продукти постачав приватний підприємець М. У них проводиться завершальна дезінфекція. Вдома дітей оглядають бригади медиків. На сьогодні спалахом дизентерії охоплено сім із цих шкіл. З інших навчальних закладів пацієнти не зверталися по допомогу.

Станом на 11 жовтня у 20 хворих встановлено хворобу - дизентерію Зонне. Дослідження біологічного матеріалу від інших хворих тривають.

"Усі осередки інфекції пов’язані з єдиним постачальником харчових продуктів приватним підприємцем М., який фасував та розвозив готові харчові продукти. Отримані результати досліджень дають змогу зробити попередній висновок, що ймовірним джерелом інфекції є саме цей постачальник харчових продуктів... Продукти вилучено та знищено", - зазначено в повідомленні прес-служби МОЗ.

За фактом спалаху хвороби прокуратура району порушила кримінальну справу.

Як повідомлялося, 5-7 жовтня до інфекційного відділення Богодухівської центральної районної лікарні з гострою кишковою інфекцією надійшла 21 людина, зокрема 19 дітей Богодухівської гімназії №1.

Станом на вечір 9 жовтня кількість хворих зросла до 42 (з них 38 - діти). Було госпіталізовано 25 осіб (зокрема 21 дитину).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ