Події

У місії спостерігачів ENEMO занепокоєні закритістю роботи окружних виборчкомів і ситуацією зі ЗМІ в Україні

Місія Європейської мережі організацій зі спостереження за виборами (ENEMO) занепокоєна непрозорістю роботи окружних виборчих комісій в Україні та великою кількістю замін у дільничних виборчих комісіях.

Як повідомив координатор місії довгострокових спостерігачів Ельмір Цамич на прес-конференції в четвер у Києві, система засідань за зачиненими дверима та відсутність доступу до проектів документів обмежує право представників політичних партій повною мірою брати участь у процесі ухвалення рішень.

"Серйозне занепокоєння викликають у нас ті факти, що досить часто робота окружних виборчих комісій відбувається у форматі за зачиненими дверима, немає доступу до проекту розглянутих рішень", - наголосив він.

Крім того, він повідомив, що, за даними місії, окружні виборчкоми вже зробили заміни 1500 членів дільничних виборчкомів, що викликає необхідність їх навчання. За його словами, занепокоєння також викликає факт висунення "технічних" кандидатів у депутати як від партій, так і самовисуванців.

У свою чергу голова ENEMO Пітер Навотні зазначив, що продовжує викликати занепокоєння ситуація з засобами масової інформації. "Постійно посилюється тиск на певні джерела ЗМІ, тут ми говоримо про телеканал TVі, також про місцеві ЗМІ. Це газета "Гривня" в Миколаєві та телеканал "Херсон плюс", - наголосив він.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ