Події

В Україні віднині на пачках сигарет буде розміщено фотозображення хвороб, викликаних палінням

Із 4 жовтня всі упаковки для тютюнових виробів в Україні виготовлятимуть із зображеннями хвороб, викликаних палінням, повідомляє Міністерство охорони здоров'я України в четвер.

Згідно з постановою уряду №306, 50% однієї частини пачки сигарет займатиме напис "Куріння вбиває", зі зворотного боку на 50% пачки буде розміщено зображення з попереджувальним написом.

Загалом використовуватимуть вісім різних картинок із відповідними коментарями.

Зокрема, картинку з рентгенівським знімком раку легенів супроводжуватимуть слова: "Куріння може викликати повільну та болісну смерть". Зображення жіночого обличчя поряд з черепом буде доповнено словами: "Куріння викликає старіння шкіри". Картинку з жінкою, що везе порожній дитячий візочок, доповнюватиме напис: "Куріння знижує здатність жінок народжувати дітей".

"Середньостатистичний курець за рік дістає цигарку з пачки близько 7,5 тисяч разів. Тому, дивлячись на фотоілюстрації та попереджувальні написи, йому буде над чим замислитись. Адже фотозображення діє на підсвідомість в 60 разів ефективніше, ніж текстове", - зауважив завідувач сектора контролю над тютюном Українського інституту стратегічних досліджень МОЗ України Костянтин Красовський.

Як повідомлялося, з 16 вересня 2012 року в Україні заборонено майже всі форми реклами тютюну.

З 16 грудня 2012 року починає діяти заборона на паління в громадських місцях, місцях громадського харчування, дитячих майданчиках, офісних та державних будівлях.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ