Події

У Києві презентували підручник з історії світових геноцидів ХХ ст.

У Києві презентували книжку "Геноцид та політика масового винищення цивільного населення у ХХ столітті" історика Андрія Козицького.

Автор підручника комплексно розглядає та аналізує причини, особливості й наслідки "страшних злочинів проти людства" у ХХ ст., повідомив прес-центр Центру досліджень визвольного руху у вівторок.

Особливість книжки в тому, що її написано не як наукову працю, а як посібник для студентів. Видання проілюстровано архівними фотографіями, значна частина яких походить із фондів галузевого державного архіву Служби безпеки України.

Книга А.Козицького розповідає про масове знищення вірмен в Османській імперії, голодомор 1932-1933 рр. в Україні, голокост європейських євреїв, організоване нацистами Третього рейху переслідування циганів, примусові переселення малих народів СРСР у роки Другої світової війни, соціальні експерименти та геноцид у Камбоджі 1975-1978 рр., політику "етнічних чищень" у період етнополітичних конфліктів на Балканах 1992-1999 рр., геноцид 1994 року в Руанді.

У книжці окремо розглянуто випадки масового винищення цивільного населення, які ще не визнано геноцидом, хоча й мають "виразні риси екстремістської політики", зазначають у Центрі досліджень.

Посібник презентовано напередодні 79-х роковин голодомору та рекомендовано Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України для студентів гуманітарних спеціальностей українських вишів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ