Події

У Партії регіонів схвалюють рішення Журавського про відкликання свого законопроекту про наклеп

Рішення народного депутата Віталія Журавського відкликати свій законопроект про наклеп можна тільки схвалювати, заявила народний депутат України (фракція Партії регіонів), перший заступник голови Комітету Верховної Ради з питань свободи слова та інформації Олена Бондаренко, повідомляє прес-служба Партії регіонів.

"Я спочатку була проти цього законопроекту, намагалася переконати фракцію Партії регіонів не голосувати. Незважаючи на те, що більшість у фракції була іншої думки, і мій голос зараховано за перше читання, продовжувала шукати підтримку. Міжвідомча робоча група "Відкрита розмова" збирала підписи за відкликання цього документа, там є і мій підпис. Тоді здавалося, що змінити ситуацію буде неможливо. Добре, що підключилися журналісти, громадські організації, одним словом, громадськість", - зазначила О.Бондаренко.

"Те, що депутат відреагував на нашу спільну діяльність і відкликав свій законопроект, зайвий раз доводить, що влада - не глуха, вона здатна чути і брати до уваги думку суспільства. Особливо, якщо ця думка - конструктивна і виражена мирним шляхом. Противники законопроекту використовували тільки цивілізовані форми протесту. Журналісти були не згодні з ухваленням цього законопроекту, але вони не пішли бити скло, не почали кидати димові шашки і влаштовувати бійки з міліцією на мітингах під відомчими будинками. І це перший крок до зрілого громадянського суспільства. Без барикад, революцій, бійок та істерик, виявляється, дієвіше й ефективніше", - сказала політик.

Водночас вона наголосила, що ініціативу В.Журавського про проведення серії круглих столів варто підтримати.

"Автор гучного законопроекту абсолютно правий: відкликати законопроект - це півсправи. Проблеми "джинси", маніпуляцій інформацією підтасовки та перекручення фактів, поширення напівправди, що фактично є тією самою брехнею, поширення в журналістиці такого явища, як медіакіллерство, не вирішені і нікуди не поділися. Сподіваюся, що найактивніші журналісти, які брали участь в акціях протесту проти цього законопроекту, так само активно не лише візьмуть участь у проведенні круглих столів, а й у своїй повсякденній роботі керуватимуться головним принципом у журналістиці - не збреши!", - резюмувала парламентарій.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ