Події

Міністр юстиції представить на сесії ООН доповідь про верховенство права в Україні

Міністр юстиції України Олександр Лавринович представить на 67-й сесії Генеральної асамблеї ООН у понеділок національну доповідь щодо питань верховенства права в країні, повідомляє прес-служба Мін'юсту.

"Очікується, що представлення доповіді відбудеться 24 вересня в рамках першого в історії Генеральної асамблеї ООН засідання високого рівня з питань верховенства права на міжнародному та національному рівнях. Передбачається, що в своїй доповіді міністр юстиції України розгляне питань судової, адміністративної, виборчої та конституційної реформ", - зазначається в тексті повідомлення.

"Заплановано детальний звіт щодо реформування в країні системи кримінальної юстиції, спрямованої на впровадження загальновизнаних міжнародних демократичних стандартів. Зокрема, йдеться про ухвалення нового Кримінально-процесуального кодексу, реформування адвокатури і прокуратури. Заплановано розглянути проблематику антикорупційної політики України - питання правового регулювання та участі України в міжнародному співробітництві у сфері запобігання та протидії корупції. Крім того, частину звіту заплановано присвятити питанням боротьби з дискримінацією, а також питанням свободи слова та свободи зібрань - правовому регулюванню цих напрямків і змін у законодавстві України", - інформує прес-служба Мін'юсту.

У відомстві нагадують, що 24-27 вересня делегація України на чолі з президентом України Віктором Януковичем перебуватиме у США для участі в 67-й сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка стартувала в Нью-Йорку 19 вересня. На порядку денному сесії - понад 150 тем, зокрема зниження рівня захисту прав людини і розвитку міжнародного права.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ