Події

"Кернел" зареєстрував кредит на $222 млн.

ТОВ "Кернел-Трейд", що входить до "Кернел Груп", зареєструвало в Національному банку України додаткову угоду з синдикатом міжнародних банків про продовження короткострокового транша на суму $222 млн, який був доступний до 31 липня 2012 року та є частиною кредиту на загальну суму $500 млн.

Згідно з біржовим повідомленням "Кернел Груп" у понеділок, 7 вересня були також підписані документи, пов'язані із забезпеченням цієї угоди.

Синдикований кредит структуровано у вигляді двох траншів: довгострокового, на суму $278 млн, який доступний до 31 липня 2014 року, і короткострокового, на $222 млн, який може поновлюватися щорічно, за погодженням учасників синдикату.

Кредитна лінія використовується для придбання насіння соняшнику, фінансування витрат з його зберігання і виробництва соняшникової олії і шроту, з метою подальшого продажу готової продукції на внутрішньому ринку або постачання на експорт.

Як повідомлялося, в серпні 2011 року "Кернел Груп" залучив $500 млн від синдикату банків на чолі з ING Bank NV, UniCredit Bank AG, і Deutsche Bank AG для фінансування обігового капіталу.

"Кернел Груп" - вертикально інтегрована компанія, що працює в агропромисловому секторі України з 1994 року. Виробляє цукор, соняшникову олію, здійснює дистрибуцію бутильованої олії в країні під торговими марками "Щедрий Дар", "Стожар", "Чумак Золота", експорт масла й зернових, надає послуги зі зберігання зернових і олійних культур на елеваторах. До складу агровиробничого комплексу "Кернел" входять близько 70 сільгосппідприємств. Земельний банк становить 250 тис. га посівних площ.

"Кернел" у 2012 фінансовому році (ФГ, завершився 30 червня) отримала $198,56 млн чистого прибутку за МСФЗ, що на 12,2% менше, ніж у 2011 ФР. Її виторг зріс на 14,2% - до $2 млрд 169,25 млн, EBITDA - на 5%, до $325 млн.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ