Выборы
16:00 05.07.2019

Смешко о люстрации: Вымыли лучших профессионалов

3 мин читать
Смешко о люстрации: Вымыли лучших профессионалов

(подается на языке оригинала)

В Україні зараз при владі є люди, які закінчили академію ФСБ, закінчили академію зовнішньої розвідки Російської Федерації. І вони абсолютно не підпадали під люстрацію. Про це заявив лідер партії "Сила і Честь" Ігор Смешко в ефірі програми "Право на владу" телеканалу "1+1".

"Будь-яку ідею можна зруйнувати в деталях. Хто проти того, що влада, яка призвела до війни і втрати частини нашої території повинна відповідати за це? Перш за все, це політична влада, яка віддавала накази. Сергій Головатий, член Конституційного Суду, який зараз представляє нас у Венеційській комісії. Він, до речі, до того як обійняв цю посаду, був в нашій партії. Безпосередньо він привіз це заключення, де вказано, перше: не може бути колективна відповідальність, тільки персональна. Друге, має бути презумпція невинуватості. Так як зробили люстрацію у нас – вимили останніх кращих професіоналів", — сказав Смешко.

Він навів приклад генерал-лейтенанта Володимира Тимошенка, кандидата від партії "Сила і Честь", який підпав під люстрацію за свою роботу. "В Америці показують фільм як він з 11 закордонними спеціальними службами закрив у Західній Європі десятки нарколабораторій. Багато у нас, в Україні, закрив нарколабораторій, сотні людей заарештовано. У жовтні цей фільм виходить на наші екрани. Він за свою сумлінну роботу поплатився тим, що втратив свою посаду. Його зняли з цього напрямку тодішні корумповані керівники Служби безпеки України. У 2010 році генерала Тимошенко запросили в ООН консультантом по боротьбі з наркотиками. Визнаний в усьому світі! Його запросили створити в Кабінеті Міністрів підрозділ, виявилося, що є обмеження ООН скільки можна завести в країну лікарських наркотичних препаратів, а у нас в 100 разів перевищення. Генерал Тимошенко був люстрований тільки за те, що перекрив ці канали", — наголосив Ігор Смешко.

Лідер партії "Сила і Честь" звернув увагу і на те, хто не підпав під люстрацію, а мав би. "Люстрували тих, хто, припустимо, служив в КДБ. Вибачте, але контррозвідка – одна з самих сильних складових в Службі безпеки України, яка захищала державу до цього часу. У нас зараз при владі є ті, хто закінчив академію ФСБ, закінчив академію зовнішньої розвідки Російської Федерації. І вони абсолютно не підпадали під люстрацію. І це говорю я, який не мав жодного відношення до КДБ, мені немає чого захищати", — зауважив Ігор Смешко.

"Не можна знищувати професіоналів в країні, тим більш якщо їх так мало лишилося, що можна порахувати на пальцях. Такими речами [законом про люстрацію – ред.] повинні займатися професіонали у Верховній Раді і політики, які мають системні знання. Реформи не проводять по схемотехніці, по системотехніці тоді ці закони працюють. Інакше виходить безлад, втрата керованості держави. Ось до чого приводять непрофесіонали і в політиці, і в законодавстві", — підсумував лідер партії "Сила і Честь".

ЕЩЕ ПО ТЕМЕ

Корниенко не считает люстрацию безупречным вариантом для Украины

Депутаты предлагают запретить членам антиукраинских партий 10 лет занимать должности, для которых обязательна люстрация

Для деоккупированных территорий необходимо принимать новый закон о люстрации на основе и по стандартам ООН

Будущее Европы напрямую зависит от будущего Украины – Смешко

Люстрационная проверка еще не завершена по семи членам правительства – аппарат Рады

Смешко будет баллотироваться на пост мэра Киева

Смешко будет баллотироваться на должность мэра Киева

Лидер партии "Сила и Честь" Смешко возглавит партийный список в Киевсовет

Венедиктова: суды удовлетворили 60 исков бывших прокуроров в связи с люстрацией и 15 – в связи с реформой органов прокуратуры

Кабмин отложил на неделю рассмотрение законопроекта об отмене люстрации для чиновников Компартии

ПОСЛЕДНЕЕ

"Слуга народа" выдвинула мэра Золотоноши Войцеховского кандидатом на довыборы в Раду в Черкасской области

Суд отменил постановление ОИК №87 о признании выборов недействительными еще на одном участке – "Опора"

На округе №87 в Ивано-Франковской области на довыборах в парламент победил Вирастюк

Комиссия на округе №87 возобновила работу, продолжается подсчет голосов - Вирастюк

Явка на довыборах в Донецкой и Ивано-Франковской областях к 20:00 составила 20,99% и 35,05% соответственно

На довыборах в Ивано-Франковской области Шевченко незначительно опережает Кошулинского и Вирастюка

На выборах в Кривом Роге на 12.00 зафиксировано 60 нарушений – "ОПОРА"

Все избирательные участки в Кривом Роге открылись вовремя, нарушений в "день тишины" не было

В Кривом Роге 6 декабря состоится второй тур выборов мэра

Бывший политзаключенный Кремля Сущенко избран первым зампредседателя Черкасского облсовета

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА