Вибори

На довиборах до парламенту зафіксували 39 повідомлень про порушення

На довиборах до парламенту зафіксували 39 повідомлень про порушення, в поліції порушили два кримінальні провадження, повідомила прес-служба Національної поліції.

"Найбільше порушень зареєстровано у Івано-Франківській області - 21 і в Донецькій області - 13. Там сьогодні відбувалися проміжні вибори народних депутатів України", - йдеться в повідомленні.

Також повідомляється, що під час проміжних і повторних виборів депутатів сільських, міських рад до органів поліції надійшло 5 заяв і повідомлень, пов'язаних з виборчим процесом (по одному - Запорізькій, Закарпатській, Сумській, Львівській та Волинській областях).

У поліції зазначили, що переважно події стосувалися незаконної агітації - 12, підкупу виборців - 5, фальсифікації виборчих документів - 5, незаконних опитувань - 2, фотографування виборчого бюлетеня - 1, звезення виборців - 1, знищення агітаційних матеріалів - 1, спроби виносу виборчого бюлетеня - 1, знищення виборчого бюлетеня - 1 і перешкоджання роботі виборчої комісії - 1.

Також наголошується, що в Донецькій області правоохоронці відкрили два кримінальних провадження за ст. 158-1 (незаконне використання виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі, голосування виборцем, учасником референдуму більш ніж один раз) Кримінального кодексу України.

Разом із тим, у поліції повідомили, що серйозних порушень виборчого процесу в день голосування не зафіксовано, а поліцейські продовжують нести службу біля дільниць і супроводжувати членів комісій та виборчу документацію до територіальної виборчої комісії.

 

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ