Вибори

У селі на Закарпатті новообрані депутати співали гімн Угорщини, нардепи Безгін і Корнієнко просять відреагувати

Народні депутати з фракції "Слуга народу" Віталій Безгін та Олександр Корнієнко просять Офіс генпрокурора та Службу безпеки України внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ймовірне скоєння новообраними депутатами Сюртівської сільської територіальної громади (с.Сюрте Ужгородського району Закарпатської області) кримінальних правопорушень і негайно розпочати досудове розслідування.

"У засобах масової інформації було поширено інформацію про те, що новообрані депутати Сюртівської сільської територіальної громади, урочисто відкриваючи перше пленарне засідання першої сесії новообраної Сюртівської сільської ради Ужгородського району Закарпатської області 21 листопада 2020 року, замість музичного виконання державного гімну України виконали державний гімн Угорщини", - йдеться в заяві депутатів, скан якої Безгін розмістив на своїй сторінці у Facebook у вівторок.

"Не можна не реагувати на ситуацію навколо гімну Угорщини. Відучора ситуація на контролі голови ОДА та мажоритарника з округу. Тримаємо комунікацію з усіма органами, зокрема зі Службою безпеки України... Держава має жорстко і негайно реагувати на подібні випадки!" - написав Безгін.

Раніше одна із спільнот у Facebook оприлюднила відео, на якому депутати Сюртівської сільської ради після присяги співають гімн Угорщини.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ