Вибори

"Євросолідарність" у Вінницькій облраді перейшла в опозицію до "Української стратегії Гройсмана"

Фракція "Європейська солідарність" у Вінницькій обласній раді в перший день роботи сесії покинула залу та заявила про перехід в опозицію до партії "Українська стратегія Гройсмана".

"Фракція політичної партії "Європейська солідарність" вимушена перейти в опозицію через фактичне створення більшості в обласній раді партіями "Українська стратегія Гройсмана", "Слуга народу", "Батьківщина" і "За майбутнє", перші кроки якої йдуть всупереч з ідеологічними засадами і принципами "Європейської солідарності", - йдеться в заяві голови фракції "Євросолідарності" Андрія Гижка, оприлюдненій на сайті Вінницької територіальної організації політсили.

За його словами, в перші години роботи облради новостворена більшість проштовхує рішення, які руйнують місцеве самоврядування та прозорість використання бюджетних коштів.

"В таких умовах ми йдемо в опозицію. Адже для нас ідеологічні засади і зобов'язання перед виборцями є головним пріоритетом. Ми залишаємось з Вінниччиною і з людьми, які за нас голосували. І будемо жорстко контролювати дії новоствореної більшості і домагатимемося реалізації європейських принципів самоврядування і стандартів життя на нашій рідній Вінниччині", - наголошується в заяві.

У фракції "Українська стратегія Гройсмана" такий крок фракції "Євросолідарності" не коментують, але відзначають, що "відкриті до співпраці з усіма проукраїнськими демократичними силами, представленими в обласній раді".

За результатами місцевих виборів "Українська стратегія Гройсмана" сформувала найбільшу фракцію у Вінницькій облраді - 40 мандатів з 84. У "Євросолідарності" - 11 мандатів.

Облраду очолив представник "Української стратегії Гройсмана" В'ячеслав Соколовий (68 голосів "за"). Представника "Євросолідарності" Андрія Гижка підтримали 10 депутатів.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ