Вибори

Понад 1100 кримінальних справ відкрито з початку виборчої кампанії з місцевих виборів в Україні

Правоохоронці відкрили 1154 кримінальні провадження з початку виборчої кампанії (5 вересня – 21 листопада) з місцевих виборів в Україні, повідомила прес-служба Національної поліції.

"До Єдиного реєстру досудових розслідувань внесено відомості щодо 1154 кримінальних проваджень: 737 - відкритих за фактами порушення виборчого законодавства, 417 – пов’язаних з виборчим процесом", - йдеться в повідомленні Нацполіції в суботу.

У період із 5 вересня по 21 листопада загалом надійшло 16664 заяви та повідомлення про порушення виборчого законодавства.

Органи поліції склали 2480 протоколів про вчинення адміністративних правопорушень, пов’язаних із порушенням виборчого законодавства.

Відповідно до частини 7 статті 23 "Публічність і відкритість виборчого процесу" Виборчого кодексу України, органи Національної поліції за день до дня голосування оприлюднюють на офіційних веб-сайтах попередні відомості про кількість зареєстрованих звернень про порушення виборчого законодавства під час відповідного виборчого процесу та роз’яснення відповідальності за порушення законодавства про вибори.

Місцеві вибори в Україні відбулися 25 жовтня. Повторне голосування в семи містах пройшло 15 листопада, а також призначене на 22 листопада (11 міст).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ