Вибори

У Краматорську та Українці були порушення, що можуть суттєво вплинути на результати волевиявлення - КВУ

У Комітеті виборців України заявляють, що під час повторного голосування в Краматорську та Українці мали місце порушення, які можуть суттєво вплинути на результати волевиявлення.

"Вибори відбувалися в семи місцевих громадах. У п'яти з семи громад були зафіксовані типові порушення виборчого законодавства, які не мали суттєвого впливу на результат волевиявлення", - сказав голова КВУ Олексій Кошель на прес-конференції в понеділок у Києві.

Зокрема, йдеться про помилки виборчих комісій, факти перешкоджання роботі спостерігачів, факти незаконної агітації.

"Водночас у двох громадах із семи було зафіксовано використання технологій, яке може мати суттєвий вплив на результати волевиявлення. Це громада міста Краматорська та громада міста Українки Київської області", - додав він.

Так, у Краматорську спостерігачі КВУ зафіксували п'ять фактів, які можуть свідчити про підкуп виборців, - фотографування бюлетенів і звіт перед невідомими особами про зроблений вибір.

Також технології підкупу і так званих каруселей зафіксовано в Українці.

"Отже, ми вважаємо, що у двох громадах із семи, в Краматорську та Українці, мали місце технології підкупу, які можуть мати суттєвий вплив на результати волевиявлення", - наголосив Кошель.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ