Вибори

Ківалов оскаржує рішення Малиновської ТВК щодо голосування на виборах мера Одеси та міськради

Кандидат на посаду міського голови Одеси Сергій Ківалов подав адміністративний позов до Одеського окружного адміністративного суду (ООАС), в якому оскаржує рішення Малиновської територіальної виборчої комісії (ТВК) про підсумки голосування з виборів мера Одеси та депутатів Одеської міської ради.

"В провадженні Одеського окружного адміністративного суду знаходиться справа за адміністративним позовом кандидата на посаду одеського міського голови Одеського району Одеської області Ківалова Сергія Васильовича, Одеської обласної організації "Української морської партії Сергія Ківалова" до Малиновської районної у місті Одесі територіальної виборчої комісії Одеської області, Одеської міської територіальної виборчої комісії Одеського району Одеської області", - йдеться в повідомленні на сайті ООАС в понеділок, 9 листопада.

Позивач просить визнати протиправними та скасувати низку рішень Малиновської ТВК про підсумки голосування з виборів міського голови та депутатів Одеської міськради в деяких округах, а також зобов’язати цю комісію провести повторний підрахунок голосів виборців.

Суд відкрив провадження за позовом, судове засідання призначено на 17:00 9 листопада.

"Зважаючи на те, що рішення по справі може вплинути на права інших суб’єктів виборчого процесу в єдиному одномандатному міському виборчому окрузі у межах Малиновського територіального виборчого округу та у межах територіальних виборчих округів №4, №5, такі особи мають право взяти участь у розгляді зазначеної справи та заявити про вступ у справу в якості третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору", - зазначили в суді.

Як відомо, в Одесі 15 листопада відбудеться повторне голосування на виборах міського голови. До другого туру вийшли чинний мер Геннадій Труханов (партія "Довіряй ділам") і народний депутат від ОПЗЖ Микола Скорик. Труханов – на п'ятому місці (6,06%).

Водночас, у понеділок Ківалов звернувся до виборців із закликом підтримати у другому турі виборів Скорика. Відповідне звернення він розмістив на сторінці у Facebook.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ