Вибори

Мер Броварів заявляє про спробу фальсифікації виборів

Нинішній міський голова Броварів (Київська обл.) Ігор Сапожко (партія "Команда Ігоря Сапожка - Єдність"), який вийшов до другого туру виборів, заявляє про спробу фальсифікації виборів через історію з нумерацією бюлетенів і контрольних талонів, він вважає причетним до цього свого конкурента - представника партії "Слуга народу" Дмитра Ратнікова.

"Маю для вас важливу інформацію - в Броварах відбулась зухвала спроба фальсифікації місцевих виборів", - написав Сапожко на сторінці в соцмережі Facebook у п'ятницю.

Він нагадав, що 25 жовтня, під час голосування в Броварах, стало відомо, що на бюлетенях і контрольних талонах до них з виборів депутатів Броварської міської ради та мера проставлені унікальні номери. Це означає, що, співставивши бюлетень і контрольний талон, можна встановити волевиявлення виборців, тобто перевірити, хто за кого голосував.

За словами мера, це одна з брудних виборчих технологій, що застосовується під час підкупу виборців, щоб "замовник" міг проконтролювати "куплений" голос.

Сапожко стверджує, що замовником друку бюлетенів була Броварська міська територіальна виборча комісія, а надрукували їх у типографії ТОВ "Новий друк", що належить, за його даними, сім'ї кандидата на посаду міського голови Броварів і №1 у виборчому списку від "Слуги народу".

"Ця інформація стала відома в рамках кримінального провадження, яке відкрито за фактом порушення таємниці голосування. Броварчанам добре відома типографія "Новий друк". Це давній "сімейний" бізнес сім'ї Ратнікових. Її засновником є вітчим Дмитра - Клименко Володимир", - написав нинішній мер.

За словами Сапожка, слідство триває, ключовими залишаються питання: хто ініціював нумерацію бюлетенів і чому голова ТВК від "Слуги народу" одноосібно визначила відповідальним за виконання договору на виготовлення бюлетенів члена ТВК Сергія Бровка від партії "За майбутнє".

Він нагадав, що п'ятниця, 6 листопада, - останній день, коли ТВК повинна встановити підсумки голосування.

"Я як кандидат на посаду міського голови та наша політична партія "Команда Ігоря Сапожка - Єдність" стоїть на позиції, що вибори депутатів Броварської міської ради та міського голови, які відбулися 25 жовтня, не були належним чином організовані та проведені саме з вини Броварської міської ТВК. Наскільки нинішній склад ТВК готовий прийняти законне рішення з цього приводу, дізнаємось вже сьогодні", - наголосив Сапожко і запевнив, що захистить вибір жителів Броварів.

За інформацією Центральної виборчої комісії, 22 листопада відбудеться другий тур виборів у Броварах.

За даними ЗМІ, Сапожко набрав 45% голосів виборців, Ратніков - 15%.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ