Вибори

Платити чи не платити. Синютка та UA: Львів розійшлися у визначенні суті дебатів

Кандидат на посаду мера Львова від партії "Європейська солідарність", народний депутат України Олег Синютка переконаний, що за участь у теледебатах перед другим туром виборів кандидати повинні заплатити. Водночас суспільний мовник UA: Львів наполягає, що за участь у запропонованому проекті оплата не передбачена.

Як повідомляється на сайті UA: Львів, вони отримали листа від Синютки - відповідь на запрошення взяти участь у проекті "Виборчий округ. Дебати". Кандидат зазначив, що зацікавлений в участі, однак попросив привести "формат дебатів та пропозиції у відповідність до Виборчого кодексу", а також "організувати такі дебати у співпраці з іншими телеканалами".

Водночас команда суспільного мовника не вбачає порушення законодавства у форматі свого проекту.

"Виборчий округ. Дебати" - це не майданчик для політичної агітації кандидатів. Це дискусійна суспільно-політична програма команди Суспільного, що має на меті надати рівні можливості для учасників перегонів. (...) Це власний формат Суспільного, участь у проекті не оплачується за рахунок виборчих фондів кандидатів", - йдеться у листі-відповіді на адресу Синютки.

UA: Львів поінформував, що, як передбачається, прямий ефір проекту "Виборчий округ. Дебати" 18 листопада триватиме 90 хвилин та складатиметься з кількох блоків, зокрема, тематичних запитань учасників один одному, а також запитань від журналістів рівновіддалених від обох учасників ЗМІ.

Суспільне Львів заявило також про готовність до співпраці з іншими регіональними телеканалами: дає можливість безкоштовної ретрансляції прямого ефіру ток-шоу "Виборчий округ. Дебати" 18 листопада зацікавленим медіа.

Тим не менше, Синютка знову наполягає, що суспільний мовник своєю пропозицією порушує вимоги Виборчого закону.

Як повідомила прес-служба львівської організації "Європейської солідарності", на брифінгу 5 листопада кандидат зазначив, що в українському законодавстві чітко прописано: дебати – це форма передвиборчої агітації, за яку кандидати сплачують з виборчого фонду.

Синютка також повідомив, що представником його штабу з підготовки дебатів буде народний депутат від "ЄС" зі Львова, медіаменеджер Микола Княжицький.

Як повідомлялося, у Львові другий тур місцевих виборів відбудеться 22 листопада. За посаду мера змагатимуться Садовий (отримав 91131 голос, або 40,09%) і Синютка (70682 голоси, або 31,1%).

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ