Вибори

Верещук виступила за скорочення кількості народних депутатів

Говорити потрібно насамперед не про кількість, а про ефективність роботи парламентарів або представників місцевих рад різних рівнів. Саме тому доречно розглянути варіант зі скорочення кількості народних депутатів, якщо це відповідатиме волі народу, вважає народний депутат, кандидат у мери Києва від "Слуги народу" Ірина Верещук.

"Українці, які віддадуть свої голоси під час цього опитування, покажуть своє ставлення до Верховної Ради у кількості 450 представників", - зазначила Верещук.

Політик також навела приклад - референдум двадцятирічної давності, на якому більшість громадян підтримали подібне рішення, але їхню думку попросту проігнорували, що прагне виправити президент Володимир Зеленський.

"Щодо 300 спартанців – я погоджуюсь з цим питанням, бо на нього вже відповіли українці в 2000 році. Тоді майже 90% громадян підтримали таку ініціативу. З того часу пройшло 20 років: де це скорочення? Ті, хто нас так сильно критикують, просто бояться, бо в парламенті не вистачає голосів на підтримку подібного рішення. Тому я в цьому випадку повністю підтримую президента", – наголосила Верещук.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ