Вибори

"Євросолідарність" передаватиме факти порушень на місцевих виборах в Україні моніторинговій місії ОБСЄ

Лідер команди партії "Європейська солідарність" на виборах до Київради Марина Порошенко і очільниця списку "Євросолідарність" до Київської облради Вікторія Сюмар провели зустріч з головою моніторингової місії ОБСЄ Інгібйорг Сольрун Гісладоттір і політичним аналітиком місії Дімашем Алжановим, у ході якої висловили свій погляд на хід виборчої кампанії в Україні.

Як повідомляє в понеділок прес-служба партії, Порошенко зазначила, що ці вибори будуть важливим індикатором того, що відбувається в Україні за останні півтора року правління абсолютно некомпетентної центральної влади.

"У нас є серйозні сумніви щодо інституційної спроможності діючої влади провести ці вибори. Велике занепокоєння викликає незалежність виборчих комісій та їх можливість повноцінно працювати з огляду на епідемію коронавірусу. З огляду на складність виборчого процесу ми очікуємо досить велику кількість порушень та відповідно оскаржень рішень виборчих комісій. І тут нас особливо непокоїть спроможність судів оперативно та неупереджено розглядати справи та виносити справедливі рішення, щоб захистити вибір громадян", - сказала вона.

Сюмар зазначила, що "Євросолідарність" у ході передвиборчої кампанії стикається з великою кількістю порушень і тиском. Зокрема, вона розповіла про блокування "Приватбанком" рахунків партії, про порушення під час розподілу посад у виборчих комісіях усіх рівнів, пошкодження білбордів із рекламою політсили в Черкаській області та перешкоджання розміщенню зовнішньої реклами партії у Волинській і Полтавській областях.

Також учасники зустрічі підкреслили, що "Євросолідарність" є партією з чіткими ідеологічними установками - орієнтацією на європейські стандарти і захист державного суверенітету.

"Учасники зустрічі домовилися про подальшу співпрацю та передачу всіх фактів порушень у ході виборів до моніторингової місії ОБСЄ", - йдеться в повідомленні.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ