Вибори

Поліція затримала на Хмельниччині хулігана, який у Вінниці порізав агітаційні банери

Оперативники Лівобережного відділення поліції Вінниці в суботу, 10 жовтня, затримали молодика, який напередодні неподалік залізничного вокзалу порізав виборчі рекламні матеріали одного з кандидатів у депутати до міської ради.

Як повідомила поліція Вінницької області у Facebook у суботу, за попередньою інформацією дізнання, 9 жовтня близько 11:00 до поліції надійшло повідомлення від громадян про те, що у Вінниці по вул. Юрія Клена невідомий чоловік ножем пошкодив агітаційні банери, після чого втік з місця події.

За словами т.в.о. начальника Лівобережного відділення поліції Тараса Калачика, працівники територіального підрозділу поліції встановили особу зловмисника. Ним виявився 18-річний житель Вінниці, який раніше в поле зору правоохоронців не потрапляв.

Затримали правопорушника у Хмельницькій області, де він переховувався у родичів.

Поліція розслідує кримінальне провадження за ч. 1 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство). За таке правопорушення передбачено покарання до 5 років обмеження волі.

Про інцидент з банерами повідомив і кандидат у депутати Вінницької міськради Артем Сіваш (балотується від партії "Слуга народу"). Він виклав відповідне відео на своїй сторінці у Facebook. На думку Сіваша, це спроба залякати його команду підтримки у виборчому процесі.

З початку виборчої кампанії (з 5 вересня) поліція Вінниччини зафіксувала 69 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства. За результатами розгляду повідомлень розслідується 6 кримінальних проваджень, складено 14 адміністративних протоколів на правопорушників.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ