Вибори

Без справжньої агломерації неможливий розвиток ні Києва, ні сателітів - Гусовський

Київ не врятують від заторів навіть дві нові кільцеві дороги, оскільки проблема не в кількості автодоріг, а в рівномірному збалансованому розвитку і столиці, і міст-супутників, вважає кандидат у мери Києва від партії "За Майбутнє" Сергій Гусовський.

"Кожен день до Києва на роботу приїжджають понад 600 тис. людей із міст-супутників. У цих містах масово будується житло, при цьому воно часто не забезпечується ні соціальною інфраструктурою, ні інженерними спорудами. У підсумку Київ експлуатується без належних компенсацій і погоджень з боку навколишніх міст, чи то Бровари, Вишгород, Ірпінь, Бориспіль або Вишневе", - зазначив Гусовський.

На його думку, цю проблему місто має вирішити з Верховною Радою, яка повинна якнайшвидше ухвалити закон про агломерації.

"Досвід інших міст (наприклад, Парижа) свідчить про те, що, якщо буде закон про агломерації, ці питання вирішаться", - наголосив політик.

Київська агломерація - об’єднання київських передмість і найближчих міст-супутників у спільну соціально-економічну структуру, що стимулюватиме їх розвиток, залучення інвестицій, створення сприятливого середовища для підприємництва, задоволення потреб киян у житлі та відпочинку. Ухвалення закону про агломерацію прописане у програмі партії "За Майбутнє" на виборах до Київської міської ради.

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ